Povrat poreza u 2021. godini za 2020. godinu (ZPP-DOH obrazac)

Možda vam se svidi

5 komentara

 1. Ivan Martinko napisao:

  radim u državnoj firmi u zagrebu i imam bruto plaću oko 8000kn, neto oko 5500 kn, žena radi također, ima nešto manje, nemamo djece. prijašnjih godina sam ručno popunjavao zahtjev i uvijek dobio nešto, par stotina kuna, da sad također popunim i pošaljem zahtjev za povrat za 2020.g?
  išao sam na informativni izračun i tamo je ispalo 10000 kn preplaćenog poreza što mi nije realno. prije par godina se obustavili papirnato slanje zahtjeva i sad kao oni obračunavaju preplaćeni porez, ali od tada nijedne godine nisam dobio ništa. šo da radim? nemam nijedan onaj uvjet, vukovar, ovo ono itd. hvala.

 2. Hrvoje napisao:

  Imam pitanje, ženu i djecu sam maknio s kartice 15.03.2019. Jasno mi je pod prva tri polja što pišem, ali ne i pod polja 4, 5a, 5b, 6 i 7? Datum od -do , jel to od kad tu na kartici ili od kad su maknuti. Može primjer cijelog reda za jednu osobu ako je recimo skinuta s kartice na datum npr. 15.3.2019.?

  • cile1977 napisao:

   Samo u polja 5a i 5b upišeš datume 16.03.2019 i 31.12.2019 – znači početak i kraj razdoblja kad ti nisu bili na kartici. Onda si plaćao porez više nego što trebaš i sad za to razdoblje tražiš natrag tu razliku. Ostala polja ne diraš.

   • Hrvoje napisao:

    Imam još jedno pitanje .. Kaže da mi za III.3 trebaju izvaci iz matice vjenčanih, rođenih. Da li je to isto što i e-Vjenčani list na e-gradjani i da li mogu za djecu izvaditi izvatke iz matice rođenih nekako na e-gradjani? (jel to isto što i rodni list?)
    I ako imam rodni list djece od prije i želim ga skenirat da li mora biti mlađi od 6. mjeseci?

    • cile1977 napisao:

     Da, to je e-vjenčani list. Da, to su rodni listovi, ali ne možeš ih izvaditi za nikoga osim za sebe. Ali oni ne moraju biti novi, tako da možeš uslikati stare ako ih imaš i njih priložiti. S tim da mi ljudi koji nose obrazac u poreznu kažu da su im tamo rekli da ne treba ni vjenčani ni rodni, ali eto na obrascu još uvijek piše da treba 🙁

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.