Kako se spojiti, koliko košta?


Članarina u Udruzi BSWireless je 25kn mjesečno tj. 300kn godišnje. Svi članovi udruge imaju pristup besplatnom neograničenom internetu putem naše bežične mreže.


BSWireless mreža ima 3 pristupne točaka:

  • BSW_Amfora (na caffe baru Amfora),
  • BSW_Brdo (na kući g. Mate Gavrana u Vinogradskoj ulici),
  • BSW_Silos (na Agrobitovom silosu)

Sve točke rade na 2.4GHz (802.11b/g) osim BSW_Silosa koji radi na 5.8Ghz (802.11a/n/ac).

Osim pristupnih točaka za članove, imamo i besplatni HotSpot na zgradi općine u Brodskom Stupniku na kojem je ograničena brzina i dnevno trajanje veze.

Pristupnim točkama je pokriven cijeli Brodski Stupnik, a sa najnovijom instalacijom na silosu pokriven je i veliki dio Starog Slatinika tako da sad i Stari Slatinik ima besplatan internet putem WiFi mreže Udruge BSWireless.


Karta pristupnih točaka:

[huge_it_maps id=”1″]


Što je sve potrebno za spajanje:

  • potrebno je mjesto na kući na koje će ići vanjski WLAN router – s tog mjesta na kući mora biti vidljiva barem jedna od naših pristunih točaka (mora se vidjeti pogledom)
  • kupiti WLAN router za vanjsku montažu – trenutno preporučamo Routerboard SXT Lite5 ac (kliknite na naziv routera za cijenu na web shopu trgovine H2)
Routerboard SXT Lite2
Routerboard SXT Lite2 montiran na stupu
  • kupiti kabel od vanjskog routera do računala ili kućnog routera – cijena je oko 2 i pol kune po metru
  • ako se želite na mrežu spajati sa više uređaja, onda vam je potreban i kućni WLAN router sa WAN portom – ovaj je dobar a povoljan: TP-Link TL-WR840N

Znači, svakako je potrebno imati otvoren pogled prema nekoj od naših pristupnih točaka – nije bitna udaljenost – samo vidljivost.

bsw mlin routerboard metal 2shpn
Routerboard Metal 2SHPn spojen na antenu na BSW_Mlin

Koliko to sve košta?

  • Godišnja članarina u Udruzi je 40€ i možete ju platiti odjednom ili u više navrata (3.3€ mjesečno).
  • Cijena opreme je trenutno od 60€ do 80€ ovisno o tome što kupujete. Iz našeg iskustva, oprema je dovoljno kvalitetna da se ne kvari često tako da je ovo praktički jednokratno ulaganje.

VAŽNA NAPOMENA!!!

Pristup internetu putem BSWireless mreže je besplatan i neograničen svim članovima Udruge, ali Udruga ništa ne garantira glede pouzdanosti, brzine i sigurnosti – kako radi tako radi, nema pomoći. Nemamo zaposlenih tako da ne možemo održavati mrežu kao VIP, T-Com i ostali.